Waarom een SRA-kantoor?

Op deze vraag kan het SRA beter zelf het antwoord geven.
Uiteraard hebben zij dat ook gedaan. Op de website van het SRA, kom je het volgende antwoord tegen op deze vraag.

SRA. Thuis in uw branche

SRA folder bij BNAAIs de accountants- en adviesorganisatie waarmee u zaken doet lid van SRA? Grote kans van wel, want meer dan 50% van het midden- en kleinbedrijf kiest voor een SRA-kantoor. En dat is niet voor niets. Daar zijn we trots op.

Succes van morgen

Het is een turbulente tijd voor u en uw kritische klanten. Inspelen op technologische ontwikkelingen en globalisering zijn belangrijke thema’s. Waar de ondernemer van toen jarenlang kon voortkabbelen op één succes, moet hij nu continu alert zijn. Het succes van vandaag is geen garantie voor het succes van morgen. Het is nu snel schakelen.

Ondersteuning

U wil hierin ondersteuning, zo blijkt uit promotieonderzoek van Universiteit Leiden in samenwerking met SRA. U wil met iemand om de tafel kunnen zitten om onderwerpen te bespreken die variëren van het verbeteren van bijvoorbeeld de brutowinstmarge, HRM-ondersteuning tot aan een creditrating en ontwikkelingen in de branche. De ondernemer ziet daarvoor zijn accountant-adviseur als de aangewezen persoon.

Samenwerken voor u

U kunt zich niet veroorloven stil te staan. Dat geldt ook voor het SRA-accountants- en advieskantoor. De 370 kantoren onderscheiden zich van andere accountantskantoren doordat zij kiezen voor samenwerking door zich te verenigen in SRA. Die samenwerking maakt dat zij de kennis, ervaring en kunde in huis hebben en delen om uw bedrijf zo optimaal mogelijk te adviseren.

Branchekennis

Te beginnen met branchekennis. Een SRA-adviseur kan kengetallen van uw onderneming zoals personeelskosten, huisvestingskosten of brutowinstmarge vergelijken met die van de concurrent om vervolgens desgewenst stappen te ondernemen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het unieke Branche in Zicht, het platform van SRA met actuele kennis en inzichten over branches en bedrijven. Ook faciliteert SRA bijeenkomsten waarin branchespecialisten van SRA-kantoren ontwikkelingen en ervaringen met elkaar bespreken.

Financiering

Daarnaast kunt u ondersteuning krijgen als het gaat om financieringskwesties. De SRA-accountant heeft de expertise in huis om de kredietwaardigheid van uw bedrijf te beoordelen en vervolgens te verbeteren. Hierdoor vergroot u uw kans op een financieringsaanvraag en heeft u een betere onderhandelingspositie ten opzichte van banken, leveranciers, verzekeraars en andere belanghebbenden.

Kwaliteit

Het zijn slechts enkele voorbeelden van samenwerkingen tussen SRA-kantoren die worden ingezet ten gunste van de bedrijfsvoering van de ondernemer. Kwaliteit is daarbij de basis. Daarom mag een accountants- en adviesorganisatie na strenge toetsing pas lid worden van SRA om vervolgens het SRA-merk te dragen. Regelmatig worden zij opnieuw getoetst om te controleren of zij hun zaken op orde hebben.

Persoonlijk contact

Of het nu gaat om branchespecialisatie, fiscaliteiten, financiering, verbetertrajecten of andere vraagstukken, SRA-accountants en -adviseurs hebben die expertise in huis. Persoonlijk contact staat bij ons voorop. Wij willen u als persoon en als ondernemer beter leren kennen. Dat geldt natuurlijk ook voor uw bedrijf. Op deze manier kunnen wij het beste met u meedenken en met u samenwerken. Zoals iemand ooit zei: alles zelf doen is optellen, samenwerken is vermenigvuldigen.